Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Vi ses på Vårt Café Linnéa

Förr i världen träffades Härlundaborna på café, antingen Hagadal eller på Café Linnéa i huset som Handelsboden ligger nu. De fick en pratstund, lite fika eller en bit mat. Många dråpliga historier om minnen finns kring besök och besökare. Jukeboxen med senaste hits eller flipperspelets plingande. Där avhandlades stort som smått och den senaste fotbollsmatchen recenserades. Caféerna var självklara och man tog dem för givna. Men de försvann med åren och lämna ett tomrum efter sig. Många har sett detta som en stor brist och vill göra om – och göra rätt. Så nu är cafétrenden rykande het igen!

I en levande bygd som Härlunda behövs ett café där byafolket kan samlas. Tänk att kunna få en kopp nybryggt kaffe med en vän eller något gott att äta en fredagskväll med en öl eller ett glas vin till? och kunna köpa pizzan här istället för att behöva köra till Älmhult? Men det är inte bara ett café. Kommunen har flyttat biblioteket hit eftersom det blir en central och lättillgänglig plats och du kan låna närsomhelst caféet är öppet. Det går att driva studiecirklar i alla ämnen, släktforska eller njuta av fotbollsmatcher, konserter eller intressanta filmer tillsammans med vännerna. Ungdomar har någonstans att träffas efter skolan, företagen kan ordna lunch och pensionärerna får en plats att dricka eftermiddagskaffe. Dessutom skulle de som annars bara skulle köra rakt igenom byn (som lastbilschaufförer, turister eller de som bara är på väg) kunna stanna till för en paus med fika. Ska man tanka sin elbil hinner man en kopp kaffe och bulle också.

Vi har genomfört en utbyggnad av Handelsboden med café och bibliotek med stöd från Europeiska Jordbruksfonden. Vårt Café Linnéa invigdes 1 september 2018 och var möjligt att genomföra tack vare många engagerade härlundabor och företag.

 

Café Linnéa på Instagram